Vad är en keps?

26 juli 2022
Helen Johansson

editorial

En keps är en typ av huvudbonad som har varit populär i århundraden. Ursprungligen var mössorna tillverkade av tyg eller djurhudar och bars främst av män. Numera tillverkas kepsar av en mängd olika material, bland annat bomull, ull och syntetiska fibrer. De finns i många olika stilar och färger och bärs av både män och kvinnor.

 

Keps förknippas ofta med vissa grupper eller yrken. Baseballkepsar bärs till exempel ofta av spelare och fans av spelet. Poliser bär ofta kepsar som en del av sin uniform. Och många skolor kräver att eleverna bär uniformer som innehåller en keps.

 

Att bära en keps kan också vara ett sätt att visa sitt stöd för ett lag eller orsak. Många bär till exempel rosa mössor i oktober för att stödja medvetenheten om bröstcancer.

kepsar

https://high5shop.se/collections/kepsar

 

Kepsar är ett utmärkt sätt att visa sitt stöd för ditt favoritlag eller din favoritorsak. Och de kan vara väldigt roliga att samla på! Oavsett om du bär dem varje dag eller bara vid speciella tillfällen är kepsar ett utmärkt sätt att uttrycka din personliga stil. Så gå ut och hitta den perfekta kepsen för dig!

 

När det gäller kepsar finns det många olika alternativ att välja mellan. Men hur gör du veta vilken som är rätt för dig? Här är några tips:

– Tänk på ditt ansiktsform. Om du har ett runt ansikte ska du leta efter hattar som har en högre krona och en brätte som sträcker sig längre än ansiktets bredd. Detta hjälper till att skapa en illusion av ett längre, smalare ansikte.

 

– Tänk på proportionerna på ditt huvud. Om du har ett litet huvud ska du leta efter kepsar som är proportionellt mindre. Om du har ett stort huvud ska du leta efter keps med större brätte eller krona.

 

– Var uppmärksam på kepsens skala, du vill varken ha en för stor eller för liten keps.

 

Tack för att du läste och hoppas detta hjälper dig bland djungeln av kepsar!

Fler nyheter