Kallbad blir enkelt med en egen badtunna

28 februari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Kallbad blir enkelt med en egen badtunna

Att ta ett dopp i kallt vatten kan vara överraskande välgörande, men låt oss inse det – att dyka ner i en iskall pool eller hav är inte alltid den mest tilltalande tanken. Om du vill skörda alla hälsofördelar med kallt bad men inte känner för att rysa dig igenom det, kan du överväga att installera din egen bad tunna! Fortsätt läsa för att ta reda på hur enkelt det är att inte bara installera en badtunna för kallbad hemma utan att spränga banken, utan också få in dig själv i en rutin med lyxigt kyliga temperaturer för optimal komfort under varje session.

Badtunnor

Många hälsofördelar

Hälsofördelarna med vinterbad är många och kan utnyttjas året runt. Kallt vatten hjälper till att minska inflammation, förbättra cirkulationen och till och med öka immuniteten. Studier har visat att regelbunden exponering för kallt vatten kan bidra till att förbättra humöret och energinivåerna genom att stimulera frisättningen av endorfiner i kroppen. Det kan också bidra till att sänka kortisolnivåerna – en hormon som är förknippat med stress – samt minska inflammation, vilket leder till minskad ledsmärta och ömma muskler.

Att installera en badtunna tar bara några få enkla steg. Bestäm först vilken storlek på badtunnan du behöver genom att mäta ditt utrymme och den genomsnittliga längden på badande personer. Bestäm sedan vilken typ av konstruktion som passar bäst för din behov – oavsett om det är ovanför eller under jord – och köpa de nödvändiga materialen. Det är viktigt att se till att du också har en bra elanslutning för att driva spabadet och att du har starka och robusta stöd för dess vikt. När du har tagit hand om dessa steg är det dags att fylla din nya badtunna med kallt vatten och börja vinterbada. Du kan som sagt vinterbada året runt bara du ser till att temperaturen på vattnet är tillräckligt kallt.

 

 

Fler nyheter